RSS

351 mendaftar Tingkatan 1

31 Dec

Melangkah ke alam baru. Peranan ibubapa sebagai pemberi semangat kepada anak yang masih lagi takut - takut pada hari pertama persekolahan

Dewan Sinar (31 Dis) : Seramai 351 orang pelajar telah didaftarkan ke tingkatan satu untuk sesi persekolahan 2011 pada hari ini.

Sebagaimana biasa, seawal 8.00 pagi, ibubapa mula beransur memenuhi tempat duduk di Dewan Sinar, sementara pelajar baru dikumpulkan di Dataran Sinar sebelum diarahkan ke kelas masing – masing.

Kedatangan pada tahun ini agak memberangsangkan memandangkan pengisytiharan cuti khas pada hari ini berikutan kejayaan Pasukan Malaysia menjuarai Piala Suzuki menewaskan Indonesia 4-2.

Turut mendaftar adalah Mantan Menteri Besar Selangor Tan Sri Muhammad bin Muhammad Taib yang mengiringi anak perempuannya di tingkatan satu.

Majlis bermula dengan perhimpunan semua ibubapa di Dewan Sinar untuk mendengar ucapan dan taklimat dari Tuan Pengetua Tn Hj Abdul Hakim dan YDP PIBG Prof Dr. Mansur bin Ahmad. Serentak dengan itu, pelajar – pelajar tingkatan satu berada di kelas masing – masing untuk urusan kelas.

Sebanyak 9 kelas dibuka untuk sesi tahun ini.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 31/12/2010 in AM

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: