RSS

PELAJAR S9 TUNJUK PERASAAN

11 Feb

Seksyen 9 (11 Feb) Daripada pagi mereka berkumpul, masing – masing membawa sepanduk, dan kemudiannya mereka berarak ke jalan raya sambil melaungkan takbir, begitulah sedikit gambaran suasana pelajar kita ‘tunjuk perasaan; kasih dan cinta kepada Rasul sempena dengan Majlis Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah pada awal pagi ini.

Majlis bermula dengan kontinjen – kontinjen berkumpul di kawasan Makmal Pertanian untuk memulakan perarakan. Mengepalai perarakan adalah pasukan sekolah yang memenangi anugerah Speanduk Terbaik Peringkat Negeri Selangor pada minggu lepas, diikuti oleh Kontinjen PPKI dan akhurnya kontinjen rumah – rumah sukan. Perarakan diadakan menuju ke Dataran Sinar, ke pondik Keselamatan dan berpatah balik ke Surau Al Munawar.

Di surau diadakan beberapa pengisian, yang utama adalah ceramah Maulidur Rasul oleh Ustaz Azlan Abdul Jalil dari Institut Pembangunan Minda. Di antara intipati ceramah beliau adalah keperluan untuk mencintai junjungan Nabi Muhammad s.a.w serta mengikut setiap akaran baginda.

Acara diakhiri dengan penyampaian hadiah dan untuk pertandingan perarakan kali ini dimenangi oleh rumah Segara, diikuti Buana, Purnama dan Suria. Tokoh Maulidur Rasul pula disandang oleh Ketua Kontinjen Perarakan, Daniel b Rozaiman dan Pengerusi Persatuan Islam Nur Najla Aqilah bt Jamil.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on 11/02/2012 in Uncategorized

 

One response to “PELAJAR S9 TUNJUK PERASAAN

  1. Khaliesah binti Kamarul Ariffin

    02/05/2012 at 2:51 am

    tunjuk perasaan kepada rasul……….insya-allah dapat pahala…..amin!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: