RSS

Wartawan Muda berguru dengan Abang Uzair

21 Feb

Seksyen 9 ( 20 Feb )Kelab Kewartawanan dan Penyiaran dan Kelab Fotografi sekolah hari ini telah menjayakan satu program ringkas, Bengkel Fotografi Bersama Abang Uzair, melibatkan 17 murid dan 2 guru.

Bengkel di adakan secara ‘outdoor’ di kawasan kaki lima berhadapan bengkel KHB di bawah bimbingan Muhammad Uzair bin Ismail, pemegang Ijazah Sarjana Muda (kepujian) Fotografi dan Pengimejan UiTM. Di dalam program padat 2 jam ini, beliau memperkenalkan kepada peserta istilah – istilah kamera seperti Aperture, Shutter speed, ISO, metering, dan panning. Selain itu, program juga diselang – selikan dengan amali di mana para peserta boleh mengaplikasikan terus apa yang dipelajari

Program akan diteruskan dengan peserta diberi masa seminggu untuk berkarya dan disambung minggu depan untuk sesi analisis bahan.

Program Bengkel Fotografi ini adalah salah satu daripada rancangan kelab untuk tahun ini, yang betujuan untuk member pendedahan awal kepada murid yang berminat, terutamanya apabila kelab mendapati hobi fotografi semakin mendapat tempat di kalangan murid S9.

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 21/02/2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: